Van talent naar recruitment

Het jaar 2021 loopt ten einde, het was een bijzonder jaar in vele opzichten. Een jaar met grote impact op privé en werk voor iedereen.

Een jaar waarin het persoonlijk welzijn van mensen extra onder druk is komen te staan door de pandemie. Persoonlijk welzijn heeft niet alleen invloed op de gezinssituatie, maar ook op de werkplek. Veel werkgevers hebben hier op geanticipeerd, door extra aandacht, een luisteren oor, flexibiliteit en extra attenties op moeilijke en bijzondere momenten.

Het inzicht dat dit brengt is dat we het samen moeten doen, teamspirit. Daarvoor heb je teamleden nodig met verschillende talenten. Mensen die elkaar aanvullen, diversiteit.

Met de krapte op de arbeidsmarkt is het een uitdaging om de juiste kandidaten voor een functie te vinden. Het zoeken naar “iemand” met het juiste “CV” is niet meer genoeg en was het eigenlijk nooit. Het Curriculum Vitae zegt iets over de opleiding en werkervaring van iemand, maar weinig tot niets over diens talenten, sterkte/zwakte en doelen. Wat als degene met het mooiste CV binnen de organisatie komt en blijkt niet te passen bij de cultuur van het bedrijf en het team? Dit leidt tot grote teleurstelling voor iedereen.

Mijn werkwijze is altijd persoonlijk. Mijn overtuiging is dat ik mensen in een organisatie breng met de juiste talenten om tot succes te komen. Mensen die vanuit hun kracht kunnen werken en gelukkig zijn in hun functie en team, zijn bewezen productief. Misschien niet helemaal de achtergrond die in het functieprofiel vermeld is? misschien niet exact de opleiding of opleidingsniveau? Toch kan dit een goede match zijn. Hiervoor is goede en eerlijke communicatie naar mijn opdrachtgevers nodig, maar ook naar de kandidaten. Dat is waar ik voor sta en vanuit deze nieuwe onderneming met volle energie in 2022 mee verder ga.

In combinatie met EP Coaching kan ik het hele wervingsproces voor opdrachtgever en kandidaat optimaal bedienen. Dit doe ik altijd vanuit oprechte betrokkenheid, met als drijfveer het allerbeste uit mensen halen. Mijn overtuiging is dat alleen op deze wijze er succesvolle samenwerkingen tot stand komen. Het begint met kennismaken!

Op een succesvol 2022 en veel persoonlijke kennismakingen, die tot mooie successen leiden voor iedereen!

Geef een reactie